Devlet Personel Başkanlığı tarafından çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanları sürekli olarak yayımlanmaya devam ediyorlar. Ekim ayından duyuruları yapılmıştı ve Kasım ve Aralık aylarında ise başvurular alınacak. Aylardır 14 bin bekçi alım haberlerini yapmaktayız ve sonunda alım ilanlaı yayımlandı ve binlerce aday başvuru yapmaya hazırlar. Alımlar farklı bölgelerden yapılacak. Bir çok valilik alım yapacak ve başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuruda bulunabilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanlarına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir. Adaylardan,En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ( dahil ) ile 27 ( dahil ) olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak ve Başvuru yapılacak il/İlçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Askerlikhizmetini yapmış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ( dahil ) ile 27 ( dahil ) olmak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak ve Başvuru yapılacak il/İlçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak şartları aranacaktır.,

SINAV YAPILACAK?

Adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra çıkacak başvuru sonuçlarına göre, adaylarda Sınav yapılacak. Öncelike sözlü sınav yapılacak olup, sözlü sınav sonucuna göre başarılı olan adaylar yazılı sınava davet edilecektir. Yapılcak Yazılı sınavdan da başarılı olan adaylar ise Valillikler tarafından hazırlanacak Asil ve Yedek listesine dahil edileceklerdir.

HANGİ VALİLLER ALIM YAPACAK?

Türkiye genelinde bir çok Kaymakamlık alım yapacağını belirtti. Alımlar şimdilik, İstanbul, Samsun, İzmir, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Hatay, Mersin, Antalya, Adana, Erzurum ve Ordu illerinde gerçekleştirilecek. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Her valilik farklı tarihlerde başvuru yalacak. Başvurular Kasım ayı içerisinde ve Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Buna göre adaylar başvurularını başvuru tarihleri içerisinde Hafta içi 08:30 ile 17:00 saatleri arasında bulundukları ilçe emniyet genel müdürlüklerine şahsen yapacaklardır.

Hangi valilik kaç Bekçi alımı yapacağına dair bilgi almak için ve Başvuru tarihleri için aşağıdaki bağlantımızı kullanarak daha detaylı bigi alabilirsiniz.

Hangi Valilik Kaç Bekçi Alımı Yapacak? Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Editör: TE Bilisim