Kalkınma Bakanlığı kendi bünyelerinde tespit ettikleri boş pozisyonların doldurulması için personel temin bildirileri hazırlamakta ve hazırlanan bildiriler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna ilan edilmektedir. Genel olarak yıl içerisinde çok fazla alım yapmadığı için pek sık takip edilmeyen Bakanlıklar arasında yer alan Kalkınma Bakanlığının çalışan personellerine verilen haklar oldukça iyi olduğu için adaylar genel olarak başvurulara yoğun ilgi göstermekte ve tahmin edildiğinde daha fazla başvuru yapılmaktadır. Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulan ilan ile Bakanlığın planlama uzman yardımcısı alımı yapacağı duyuruldu.

Hangi Bölüm İçin Kaç Kontenjan Ayrıldı

Kalkınma Bakanlığının hazırladığı ilanda sınav ile çok sayıda planlama uzman yardımcısı alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi bölüm için kaç kontenjan ayrıldı? Yayımlanan bildiriye göre

İktisat - 9 Personel
İşletme - 6 Personel
Maliye - 1 Personel
İstatistik - 2 Personel
Uluslararası İlişkiler - 1 Personek
Hukuk - 1 Personel
Endistrü Mühendisliği - 8 Personel
İnşaat Mühendisliği - 2 Personel

Yukarıda belirtilen bölümler için toplam kaç kontenjanın ayrıldığı belirtilmiştir. Kalkınma Bakanlığı sınav ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 30 planlama uzman yardımcısı alımı yapacak.  Her bölüm için adayın mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve 80 ile üzeri puan almış olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların 7 Aralık 2016 mesai saati bitimine kadar şahsen ya da kargo yolu ile Kalkınma Bakanlığına başvuru yapması gerekmektedir. Detaylar ve başvuru için aşağıda ki bildiriyi inceleyebilirsiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim