Kalkınma Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanlar ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapmaktadır. Genel olarak yıl içerisinde alımlar yapılmakta ve adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. Minimum puan belirlenmekte olup söz konusu yayımlanan ilanda ki kadrolara başvuru yapacak olan adaylar bu minimum puanı almış olması gerekmektedir. KPSS şartı ve diğer niteliklere uyum sağlayabilen adaylar Kalkınma Bakanlığında istihdam etme adayı olarak başvuru yapabilir. Yeni yayımlanan ilan ile Kalkınma Bakanlığı personel alımı yapmaktadır. Başvurular devam etmektedir. Peki toplam kaç personel alınacak ve başvuru yapacak olan adaylar hangi niteliklere sahip olması gerekmektedir.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Kalkınma Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Peki hangi pozisyonlar için personel alımı yapılmaktadır? Yayımlanan ilana göre;

İktisat - 9 Personel
İşletme - 6 Personel
Maliye - 1 Personel
İstatistik - 2 Personel
Uluslararası İlişkiler - 1 Personek
Hukuk - 1 Personel
Endistrü Mühendisliği - 8 Personel
İnşaat Mühendisliği - 2 Personel

Yukarıda belirtilmiş olan pozisyonlar için toplam 30 planlama uzmanı alımı yapılacak. Başvurular aktif olarak devam etmekte olup adayların 7 Aralık 2016 tarihine kadar posta ya da şahsen Kalkınma Bakanlığına başvuru yapması gerekmektedir. Mesai saatleri içerisinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Detaylı bilgi edinmek ve başvuru yapmak için gerekli nitelikleri öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim