Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından açık olan pozisyonlara son günlerde adamlar devam ederken, yapılan Açıklama ile birlikte Jandarma Genel Komutanlığı da bünyesindeki personel istihdamını karşılamak adına alımlar yapacağını açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda verilen bilgiye göre gerçekleşecek olan alanlar subay, astsubay ve JÖH olarak yapılacak.

Personel alımı konusunda Titiz davranan Jandarma Genel Komutanlığı, terörle mücadele başta olmak üzere birçok alanda artık kadınların da yer almasını istemesi üzerine yeni yılla birlikte 2018 yılında erkek oranını dengelemek adına toplamda 8 bine yakın bayan Subay ve Astsubay alımı yapacak.Kadın subay ve astsubaylar komando olarak da artık görev alabilecekler. En Zorlu şartlarda görev yapabilecekolan kadın personele her zaman komando eğitimi verilecek. Bilindiği üzere İlk kadın jandarma komando birliği geçtiğimiz günlerde göreve başlarken, bu alımlarla bunların sayısı da önemli ölçüde artış gösterecek.

Şu ana kadar Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde bulunan kadın personel sayısı oran olarak yüzde 1 şeklinde görünürken oranın toplamda gerçekleşecek alımlarla birlikte yüzde 10’a çıkarılması hedefi konulmuştur. 

8 bin kadın subay, astsubay ve JÖH alımları ilana çıkar çıkmaz sizlerle paylaşacağız

Editör: TE Bilisim