Devlet Personel Başkanlığı tarafından 09 Kasım 2017 tarihli yapılmış duyuruya göre İzmir Valiliği bünyesine çarşı ve mahalle bekçisi alacak. İzmir Valiliği bünyesine alım yapacak olduğu kadrolar için adaylardan en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları şartı arayacaktır. Adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirdikten sonra İzmir Valiliği tarafından yapılacak olan sözlü sınava katılacaklardır. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar yazılı sınava davet edilecek olup, yazılı sınavdan da başarılı olan adaylar İzmir Valiliği tarafından Asil ve Yedek listesine yerleştirilecektir.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

İzmir Valiliği alım yapacak olduğu 750 kişilik kadro ile adaylardan, en az 167 cm boyunda olmak, herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, En az lise mezunu olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilcek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Askerliğini yapmış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Başvuru yaptığı ilçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak ve Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak şartları aranmaktadır.

ALIM YAPILACAK İLÇELER NELERDİR?

İzmir Valiliği farklı tüm İzmir il sınırları içerisinde 750 kişilik kadro ile alım yapacak olup, kadro dağılımı ise, Bornova 100, Buca 110, Karşıyaka 90, Konak 140, Balçova 20, Çiğli 30, Gaziemir 30, Narlıdere 20, Güzelbahçe 10, Bayraklı 80 ve Karabağlar 120 olmak üzere toplamda 750 bekçi alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İzmir Valiliği bekçi alım ilanına başvurular, 14 Kasım 2017 ile 26 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular 08:30 ile 17:30 tarihleri arasında İlçe Emniyet Genel müdürlüğüne yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim