İstanbul Valiliği bünyesine bekçi alımı yapacağını geçtiğimiz ay belirtmişti. Yapılan duyuruya göre, İstanbul Valiliği bünyesine farklı ilçelerden olmak üzere toplamda 2 bin kişilik kadro ile Çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacağını belirtmişti. Adaylar büyük bir sevinç ile başvuruların başlamasını beklediler ve başvuruların 08 Kasım 2017 tarihinde başlaması ile birlikte artık sona ermektedir. Buna göre İstanbul Valiliği başvuru şartlarını taşıyan herkesin başvuruları kabul edecektir.

Başvuru işlemleri sonrasında adaylar sözlü sınava tabii tutulacaktır. Sözlü sınavdan başarılı olan adaylar ise yazılı sınava çağırılacak ve yazılı sınav sonucunda İstanbul Valiliği tarafından asil ve yedek listesi belirlenerek adaylar göreve başlayacaktır.

Buna göre sözlü sınav 04 Aralık 2017 tarihi ile 13 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Sözlü sınavdan başarılı olan adaylar ise 24 Aralık 2017 tarihinde yazılı sınava katılacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

İstanbul Valiliği bekçi alımında son günlere gelinirken hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar için başvuru şartlarını bir kez daha sizlerle paylaşıyoruz.

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, askerlik görevini yapmış olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az 167 cm boyunda olmak, herhangi bir hastalığa bağlı kalmaksızın beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak ve başvuru yapacağı ilçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İstanbul Valiliği bekçi alımı başvuruları 04 Kasım 2017 tarihinde başlamıştı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 24 Kasım saat 17:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular, Bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim