Türkiye İş Kurumu işsizler için kamu kurum ve kuruluşları ile anlaşma yaptığı gibi özel şirketler ile de anlaşmalar yaparak işsizlere iş bulmaya çalışmaktadır. Buna göre yapılan anlaşmalar doğrultusunda Türkiye İş Kurumu resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyuru yapmakta ve personel alım ilanları yayımlamaktadır. Söz konusu ilanlar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinde bulunan duyurular bölümü aracılığı ile de kamuoyuna paylaşılmakat olup yeni yapılan duyuru ile Türkiye Petrolleri Trakya Bölge Müdürlüğü için personel alımının yapılacağı açıklandı.

Kimler Başvurabilecek

Türkiye İş Kurumu tarafından hazırlanmış olan 3 farklı resmi bildiri kamuoyuna paylaşıldı. Buna göre birinci bildiride başvurabilecek olan adayların eksi hükümlü olması ya da terörler mücadelede yaralanmış olması gerekmektedir. İkinci yayımlanan bildiride başvuru yapacak olan adayların Engelli olması gerektiği belirtildi ve üçüncü bildiri de yine adayların eski hükümlü ya da terörle mücadelede yaralanmış olması gerektiği belirtildi.

Alınacak olan pozisyonlar ise şu şekilde;

Birinci bildiriye göre alınacak olan personeller Büro Memuru olarak görev yapacak ve en az lise mezunu olması gerekiyor.

İkinci bildiriye göre alınacak olan personeller Muhasebe Meslek Elemanı olarak görev yapacak ve en az önlisans mezunu olması gerekiyor.

Üçüncü bildiriye göre alınacak olan personeller Kaynakçı olarak görev yapacak ve en az lise mezunu olması gerekiyor.

Başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR'un resmi internet sitesine ya da başvuru merkezlerine müracaat etmesi gerekmektedir. Son başvuru tarihi 29 Eylül 2016 olarak duyuruldu.