Kamu kurumlarına ve özel firmalara personel alımları için rekor sayıda ilan yayımlandı. Bilindiği gibi Türkiye İş Kurumu üzerinden işçi, memur, TYP ve bir çok unvanda personeller alınıyor. 16 Temmuz tarihi itibari ile 112 bin personel alımı yapılacak. Başvurular internet ortamında da yapılabilecek. İŞKUR büro memuru şoför ve diğer alımlardaki detayları aktarıyoruz.

BÜRO MEMURU ALIMLARI;

Türkiye Genelinde bir çok özel firma toplamda 12 bin 157 büro memuru istihdam edecek. Başvurularda adayların bilgisayar ve Office programlarına hâkim olmaları, diksiyonu düzgün, en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları genel olarak istenilen başvuru şartları olmaktadır.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMLARI;

Silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikası bulunan adayların başvuru yapabilecekleri meslekler arasında güvenlik görevlisi iş ilanları gelmektedir. Türkiye genelinde firmalarda 3 bin 153 güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Güvenlik görevlileri genel olarak vardiyalı çalışma düzenine sahiptirler. Bay özel güvenlik görevlileri yanı sıra bayan özel güvenlik görevlilerinde de çok sayıda ihtiyaç bulunmaktadır.

ŞOFÖR BAŞVURULARI;

Adaylardan ilgili ehliyet sertifikasına sahip olanlar için Türkiye genelinde gerek yolcu taşıma, makam şoförü, servis şoförü, yük taşıma şoförü, kamyon şoförü gibi branşlarda alımlar yapılacak. Makam şoföründe ihtiyaç bulunan sayı 16, servis şoförü 27, yolcu taşıma şoförü 297, yük taşıma şoförü ise 1.433 olarak istihdam edilecektir. Başvurular İŞKUR üzerinden eşube aracılığı ile yapılabilecek.

Başvuru için: https://goo.gl/DV8eWj

Editör: TE Bilisim