Sağlık Bakanlığı işçi personel alımı gerçekleştiriyor. Yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan işçi personel eksikliğini karşılamak için farklı niteliklerde ve pozisyonlarda 5 bin 298 kişilik boş kadro ile alım yapacaktır. Buna göre Sağlık Bakanlığı işçi personel alımı başvurularında son güne gelindi ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar için birkez daha detaylı bilgi veriyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruya göre Türkiye İş Kurumu üzerinden bünyesine 5 bin 298 kişilik boşluk ile personel alımı yapacak. Buna göre Sağlık Bakanlığı engelli Eski Hükümlü ve Normal işçi alıyorken bir yandan da adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımaları gereklidir. Duyuruya göre başvuru şartlarını taşıyan ve kura çekiminde adı geçen 5 bin 298 kişi kadroya alınacaktır.

Bu doğdrultuda Sağlık Bakanlığı bin 276 Eski Hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan perosnel alacak. Diğer kadrolar ise, 3 bin 591 Sürekli normal işçi ve 431 engelli işçi alımı yapacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu ilanın duyurusu 10 gün önce yapılmıştı. Yapılan duyuruda ilanların Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanacğaı belirtilmişti ve ilgili 5 bin 298 kişilik alım ilanları 26 sayfa ile İŞKUR üzerinde yayımlandı. Adaylar başvurularına 04 Eylül 2018 tarihinde başladılar ve başvurularını en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar hiç vakit kaybetmeden ilana başvuru yapmaları gerkemektedir.

Söz konusu ilana başvurular esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapılacak olup adayarın e-devlet şifreleri ile veya İŞKUR üyelikleri ile sistemem giriş yaparak başvuru yapılacaktır. Başvuru yapan adaylar başvuru sonuçlarını açıklandığında kaçırmamak için İşin Olsa Mobil uygulamamızı telefonuna indirere sonuçlardan anında haberdar olabilrler.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, En az ilköğretim mezunu olmak ( kura çekimi yapılacak ) 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 1,4,5,6,7 ve 8. maddelerindeki şartları taşımak ve Engelli ve eski hükümlü olanlar için durumunugösteriri belgeeye sahip olmak nitelikleri aranacaktır.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı 3 bin 591 Normal işçi, 431 Engelli işçi ve 1276 Eski hükümlü işçi alacak. Buna göre Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Kaynakçı, Marangoz, Temizlik görevlisi ve Boyacı pozisyonlarında alım yapılacak.

Buna göre Sağlık Bakanlığı Eski Hükümlü olarak, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 51, Marangoz pozisyonunda 11, Kaynakçı 11, İnşaat Boyacısı / Boyacı  49 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda 1.154 işçi personel alımı yapılacak.

Söz konusu Süreli işçi pozisyonunda ise, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 242, İnşaat Boyacısı  134, Kaynakçı 46, Marangoz 45 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda ise 3 bin 124 işçi personel alımı yapılacak. İlgili pozisyonlara ulaşabilmek ve başvuru yapmak için aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı Engelli Pozisyonu için, Boyacı pozisyonunda 7 İşçi, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 3, Marangoz 3,Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 10 ve 409 Temizlik Görevlisi Pozisyonunda işçi personel alımı yapacak.

Daha Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim