rkiye İş Kurumu (İŞKUR) ‘un resmi web sayfasında binlerce eleman ilanı yayınlandı. 123 bin 259 adet yeni ilanın içerisinde kamu ve özel sektör gibi seçeneklerin yanında okur – yazar, ilkokul, ortaokul, lise, önlisans ve lisans düzeyinde birçok farklı eğitim düzeyinden de alım ilanı mevcut.

Özellikle özel sektörden bir çok farklı branştan yayınlanan ilanlar ile iş arayanların kendilerine uygun işe başvurmaları ve kabul edilme olasılıkları daha da artıyor.

İşinOlsa.com ekibi olarak en çok personel ihtiyacı duyulan ve iş ilanı yayınlanan sektörlere kısaca değinecek olursak aşağıdaki şekilde en çok aranan meslek elemanları şu şekilde;

Beden İşçisi (Genel): 27357
Temizlik Görevlisi:  5014
Satış Danışmanı / Uzmanı:  4499
Garson (Servis Elemanı) :  4492
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi: 1751
Büro Memuru (Genel):  1153
Bulaşıkçı (Stevard):  949
Konfeksiyon İşçisi:  949
Paketleme işçisi:   848
Forklift Operatörü:  808
Aşçı  Alım yapılan sayı:  794
Aşçı Yardımcısı:  772
Beden İşçisi (Temizlik):   686
Sevkiyat Görevlisi:  677
Perakende Satış Elemanı (Gıda):  667
CNC Torna Tezgahı Operatörü:  652
Beden İşçisi (İnşaat):  628

Gibi meslek dallarında alım yapılacak olup ilgili alı dallarına Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İş arayışında olan adayların en çok sordukları soruların başında gelen ise bu ilanlara nasıl başvuracakları.
Eğer bir İŞKUR danışmanınız yoksa en kısa sürede ilinizdeki İŞKUR şubesine gidip görüşmenizi, gerekli bilgileri sağlamanızı veya güncellemenizi, danışmanınız ile irtibat kurmanızı tavsiye ederiz.

Bu sayede size bir şifre belirlenir ve online olarak İŞKUR’un web sitesinden ilanları görebilir, kendi bilgilerinizi güncelleyebilir ve uygun gördüğünüz işlere başvurabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim