Ülkemizde faaliyetlerini sürdüren pek çok firma kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Alımlar hakkında firmalar resmi internet siteleri aracılığı ile adaylara bilgi verdiği gibi yine internet ortamından açık pozisyonlar duyurulmakta ve İŞKUR'a da pek çok kuruluş başvuru yaparak personel müracaatlarını kabul etmektedir.

Yurt geneli İŞKUR aracılığı ile yayımlanan büro memuru pozisyonu için ilanlara bakıldığında toplam bin 100 kişilik alımın yapıldığı görülmektedir. Peki nasıl başvuru yapılacak.

Alınacak Pozisyon: Büro Memuru (Genel)
Alınacak Personel Sayısı: Bin 100

NASIL BAŞVURU YAPILIR


İŞKUR aracılığı ile farklı özel firmalarda istihdam etmek üzere bin 100 kişilik büro memuru alımı yapılacaktır. Alım ilanına adaylar nasıl müracaat edebilir.
Alım ilanları farklı illerde yayımlamış olup adayların illerinde bulunan İŞKUR şubelerine giderek.

''İlim için büro memuru personeli alımı var mı?'' şeklinde soru ile kendi illerinde ki büro memuru kadrolarını sorgulatması ve gerekli kadrolara müracaat etmesi gerekmektedir.

İNTERNETTEN NASIL BAŞVURU YAPILIYOR

İŞKUR'a gidemeyen adaylar internetten de başvuru yapabilir.
https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar pozisyon bölümüne ''büro memuru (genel)'' mesleğini yazarak arama yaptığında karşısına tüm alım yapan firmalar gelecektir. Adaylar aynı kanal üzerinden istediği kuruma başvurusunu gerçekleştirebilir.
Editör: TE Bilisim