Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacğaını belirtti. Duyuru 29 Ağustos 2017 tarihinde yapılmıştı ve Başvurular 11 Eylül 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak adaylar başvurularını bir an çnce tamamlamaları gerekmektedir. Çünkü artık başvurular sona eriyor ve son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 14 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirmekte.Bu kadrolar, Kıdemli Java Uzmanı 1 kişi, Kıdemli Güvenlik Ağ Uzmanı 1 kişi, Kıdemli Sistem Uzmanı1 kişi, Kıdemli Java Uygulama Geliştirme Uzmanı 3 kişi, Uygulama Yönetimi Sistem Uzmanı 1 kişi, Veritabanı Uzmanı 1 kişi, Ağ uzmanı 1 kişi, Siber Güvenlik uzmanı 1 kişi, Java Uygulama Geliştirme Uzmanı 2 kişi, Web Uygulama Geliştirme Uzmanı 1 kişi ve Web tasarım uzmanı 1 kişi olmak üzere toplamda 14 kişi alınacaktır.

Adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra, 06 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan duyuruyu beklemeleri gerekte ve bu duyuruda adayların sınava katılıp katılmayacağğının bilgisi verilecektir. Adı geçen adaylar ise 06 Kasım 2017 tarihi ile 09 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan sınava katılacaklardır.

ARANAN NİTELİKLER:

Adaylar sınava katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve 2016 veya 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. şartları bunlar dışında adaylardan kadrosuna göre özel şart aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR:

Başvuruların 11 Eylül 2017 tarihinde başlamasıyla birlikte adaylar başvurularını en geç 22 Eylül 2017 tarihine kadar yapmak zorundadırlar. Başvurular, www.icisleri.gov.tr ve www.icisleribilgiislem.gov.tr adresinde bulunan “Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru Formu” nun doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılmak ve imzalanmak suretiyle aşağıda sayılan belgelerle birlikte, en geç 22/09/2017 tarihi saat 17:30’a kadar Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına (İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı - İnönü Bulvarı No:4 A-Blok Kat: 1 Bakanlıklar/ANKARA) elden teslim edilmek veya son başvuru tarihinde anılan adreste olacak şekilde postayla gönderilmek suretiyle yapılacaktır

Editör: TE Bilisim