Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak için 1117 ( bin117 ) kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak Büro Personeli alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre İçişleri Bakanlığı Taşra Teşkilatı Valilik, kaymakamlık, il ve ilçe nüfus birimlerine büro personeli alımı yapacak. İlgili duyuru 06 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanmış olup başvurular henüz başlamamıştır. Ancak başvurular başlıyor, Peki kimler başvuru yapabilir?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı büro personeli adaylarından, 657 Sayılı devlet memurları kaunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Lisans veya Ön lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ve, Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca yayımlanmış olan ilana göre Sözleşmeli Büro Personeli Adaylarına, 2,439 TL maaş verilecek olup bu maaşın her yıl arttırılacağı belirtilmiştir. Adaylar başvuru işlemi sonrası değerlendirmeye alınacak olup adayların KPSS sıralaması esas alınarak çıkan sonuca göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava çağırılacaklardır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Söz konusu olan İçişleri Bakanlığı bin 117 sözleşmeli büro personeli alım ilanı 06 temmuz 2018 tarihine yayımlanmıştır. Adaylar başvurularına 16 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlayabilir başvurularını en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Başvurular, İçişleri Bakanlığı www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na ya da “2018 yılı 4/B Sözleşmeli Büro Personeli Ön Lisans Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek başvuru tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim