Çanakkale ilinin Biga ilçesinde kurulu bulunan Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi neredeyse tüm Türkiye tarafından bilinen kurumlar arasında yer almaktadır. Bünyelerinde toplam 5 bin personelin istihdam ettiği Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi yeni personel alımı için kolları sıvadı ve toplam 500 personel alımı yapılmaya gayret edilecek. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında kuruluşlara istihdam seferberliğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi tarafından yapılan açıklama ile 500 kişilik istihdam yaratılmaya çalışıldığı duyuruldu.

Eyüp Tan Yazılı Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısının ardından Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi Anonim Şirketi müdürü Eyüp Tan yaptığı yazılı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam artırılması talebini hatırlatarak İÇDAŞ'ın olarak kendi bünyelerinde istihdam eden personel sayılarının %10'u kadar personel alımına karar verdiklerini belirtti.

Eyüp Tan yaptığı yazılı açıklamasında Yeni Çanakkale Bölgesinde 500 personel alımı gerçekleştireceklerini duyurarak bu personellerin İŞKUR ile sertifikalandırılacağını ve adayların 3 ay boyunca yeme, içme, barınma gibi ihtiyaçlarının da karşılanacağını belirtti. Henüz alım ilanı hakkında net bir açıklama bulunmasa da önümüzde ki günler içerisinde İÇDAŞ A.Ş.'nin 500 personel alım ilanını kamuoyuna duyurması beklenmektedir.