İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre toplamda 500 kişilik İtfaiye Eri alımı yapılacak. Adaylar başvurularına 11 Haziran 2018 tarihinde başlamışlardı. Ancak artık başvurular sona ermektedir. Başvuru yapacak adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak, Bazı genel şartlar ve özel şartlar aranacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİRLER?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) itfaiye eri alım ilanına başvuru yapacak adaylar, En az lise mezunu olmak kaydı ile Önlisans ve lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca kadro dağılımına göre erkek ve bayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhang ibir sağlık sorunu olmamak ve Yapılacakgüvenli ksoruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek nitelikleri aranacak.

Özel olarak ise, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları, C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, erkeklerde en az 167cm boyunda ve bayan adaylar için en az 160cm boyunda olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu itfaiye ari alım ilanına başvurular 11 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlamıştı. Bu güne kadar başvurularına devam eden adaylar için artık verilen sürenün sonuna gelindi. Adaylar başvurularını en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Buna göre başvurular,  http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Adaylar başvurularını istenilen belgelerin sisteme yüklemesini yaparak gerçekleştireceklerdir.

İSTENEN BELGELER:

Adaylar elektronik ortada sisteme, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Mezuniyet belgesi, 2016 KPSS sonuç belgesi, 2 ader fotoğraf ve Sürücü belgesi istenecektir. Ayrıca ilgili ilan hakkında daha detaylı bili almak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıyı kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim