Sağlık Bakanlığına bağlı Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından aile hekimliği uygulamasında görev yapmak üzere sağlık personeli alımı yapacağını duyurdu. Alınacak olan aile sağlığı elemanının Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmasına gerek olmamakta ve KPSS şartı aranmamaktadır. Peki toplam kaç personel alınacak? Kimler başvurabilir? Başvuru yapacak olan adayların hangi bölümlerden mezun olması gerekmektedir.

Kimler Başvurabilir

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bağlı Konya Halk Sağlığı müdürlüğünden yapılan açıklama da aile hekimliği uygulamasında görev yapmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı olmadan sağlık personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Peki bu kadroya kimler başvurabilir?

Başvuru yapacak olan adayların en az ortaöğretim mezunu olması gerekiyor ve  ebelik, hemşirelik, sağlık memurluğu (Toplum Sağlığı) acil tıp teknisyenliği bölümlerinden birinden mezun olması gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun olmayan adaylar Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde istihdam etmek üzere başvuru yapamaz.

Vekil ebe ve hemşire olarak görev yapmakta olan adaylarda alınacak olan kadro için başvuru yapabilir aynı zamanda yine başvuru yapan adayın mutlaka Konya ili sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar 11 Kasım 2016 tarihine kadar Halk Sağlığı Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesine gidip konu hakkında bilgi alması ve gerekli evrakları doldurması gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim