Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusunda personel alımı yapacağını bildirdi. Yapılan duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alım yapacağı 15 kişilik boş pozisyon ile Veznedar alımı gerçekleştirecek. Alınacak adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup kadro derecesi 10. dereceden olacaktır. Adaylar Önlisans mezunu olacak olup Kamu Personeli Seçme Sınavından P93 puan türünden en az 70 puanları olması gerekmektedir. Ayrıca KPSS puan sırasına göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapacağı Sözlü Sınav ile alımlar belirlenecektir. Sözlü sınav 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Sözlü sınava kadro sayısının üç katı kadar çağırılacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Sözlü sınav için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Gurubu KPSSP93 puan türünden az 70 puan almış olmaları ve, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası (Borsa ve Finans, Para ve Sermaye Yönetimi, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Finans, Finans ve Muhasebe, Emtia Borsası, Sermaye Piyasası ve Borsa, Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ), Maliye ön lisans programlarının birinden mezun olmak. (Üniversitelerin 4 yıllık öğrenim sürelerinin ilk dört yarıyılını tamamlayarak alınan ön lisans diplomaları meslek belirtmemekte olup meslek yüksekokulları bünyesinde yer alan programlar ile denk sayılmadığından bu durumda olanların başvuruları kabul edilmeyecektir) şartları aranmaktadır. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular  Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Resmi İnternet sayfasından, iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim