Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her sene bulunan boş pozisyonların doldurulması için çok sayıda personel alımı yapılmaktadır. Alımlarda adaylara sözlü ve yazılı sınavlar yapılmaktadır ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının olmadığı ilanlarda adaylara önemli duyurular yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 5 uzman yardımcısı alımı yapacağını yayımlamıştı. Alınacak olan personellere başvuruların başladığına dair duyuru yayımlandı.

Kimler Başvurabilir

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde istihdam etmek üzere toplam 5 personel alımı yapacak. Peki söz konusu kadroya kimler başvurabilir? Yayımlanan ilana göre;

35 yaşını doldurmamış olmak
KPSSP - 88 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak
Yabancı Dil Sınavından en az C düzeyinde puan almış olmak
Üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden mezun olmak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına alınacak olan 5 uzman yardımcısı personeli başvuruları 9 Kasım 2016 - 21 Kasım 2016 tarihleri arasında alınacak. Başvuruların yapılması ile adaylar 7 Aralık 2016 tarihinde yazılı sınava tabii tutulacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir. Yine detaylı bilgi öğrenmek için resmi bildiriyi inceleyebilirsiniz.

www.gtb.gov.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız.