Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 26 Ocak 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda memur personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan 11 kişilik boş pozisyon ile Şoför alımı gerçekleştirecek. Başvuruda bulunacak adaylar Lise Mezunu olmak zorundadır. Ayrıca adaylardan 2016 yılına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından puan şartı aranacaktır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alacağı şoförlere KPSS sonuç sırasına göre Sözlü sınav sistemi uygulayacaktır. Yapılak Sözlü sınav 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların Sözlü sınava katılabilmesi için KPSS puan sırası en az 70 olması gerekmekte olup, kadro sayısının üç katı kadar sınava alınacaktır. KPSS sonuç sırasına göre toplamda 33 kişi sınava tabii tutulacaktır. Toplamda 11 kişilik Şoför kadrolarının dağılımları,6  kişinin ücreti Döner Sermayeden olacak olup diğer 5 kişi ise Merkez olacaktır. Şoförlerin kadro dereceleri 10. derece olacaktır. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının alacağı 11 kişilik Şoför kadrosu için adayların sınava girebilmesi için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmaları, Lise Mezunu olmak, E Sınıfı Sürücü belgesine sahip olmak şartları aracaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

“Şoför kadrosuna atanacaklar için bu kadronun gerektirdiği mesleki bilgi , araç başında ve kullanma becerisi de ölçülmek suretiyle uygulamalı olarak yapılacaktır. ”

Döner Sermayeden alınacak 6 Şoför Adayı, Gaziantep, Tarbzon, Van, Malatya, D,yarbakır ve Edirne İllerine, Merkez olan diğer 5 şoför adayı ise Ankara ilinde alınacaktır.

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kurumsal internet sitesinde (www.gtb.gov.tr) yer alan iş talep formunu elektronik ortamda doldurarak müracaat etmeleri, elektronik ortamda yapılan başvuruda adayların bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Bakanlıkça herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.