Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her sene personel alımı yapmaya devam ediyor. Buna göre personel alım sayıları boş bulunan pozisyonlara göre değişmekte olup alınan izne de bağlıdır. Genel olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan bildiriler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan duyuru ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı gerçekleştirecek. Peki hangi pozisyonlar için personel alınacak? Kaç Personel alımı yapılacak?

Kaç Personel Alınacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan personel alım ilanına göre toplam kaç alım yapılacak. Söz konusu bildiride toplam 23 personel alımının yapılacağı duyuruldu ve hangi pozisyonlar için alım yapılacağı da açıklandı.

Buna göre başvuru yapan adaylara yazılı ve sözlü sınavlar yapılacak. Bu sınavlardan başarı ile ayrılan adaylar Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı pozisyonunda çalışacak.

Kimler Başvurabilir

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettiş yardımcısı pozisyonunda çalışmak üzere toplam 23 personel alımı yapacak. Peki bu alım ilanına kimler başvurabilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak.
Lisans mezunu olmak (Belirlenmiş fakülteler ve bölümler dahilinde)
35 yaşını doldurmamış olmak
Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP51 puan türünden 80 ve üzeri puan almış olmak
Sağlık durumu iyi olmak
Seyehat sorunu bulunmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından aranmakta olup başvuru yapacak adayların bu şartlara sahip olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar 21 Ekim 2016 ile 3 Kasım 2016 tarihleri arasında aşağıda ki site üzerinden internet aracılığı ile başvurularını yapabilir. Detaylar için resmi bildiriyi inceleyiniz.

www.gtb.gov.tr
Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim