Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur personel ihtiyacı için istihdam edilmek üzere açıktan personel alımı yapacak. Yapılan duyuruya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Lisans Mezunu 5. ve 6. dereceli 6 adet Kimyager alımı yapacak. Alınacak adaylardan Lisans Mezunu Kamu Personeli Seçme Sınavı P3 puan türünden en az 70 puan şartı aranacak. KPSS puan sırası esas alınarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınav uygulanacaktır. Adaylar Taşra Teşkilatından İstanbul, Kocaeli, İzmir, Mersin ve İzmit illerinden alınacak. 

Adayların sözlü sınava katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilmiş olan şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli SeçmeSınavından B grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları ve bunlar dışında Kimyager kadrosu için özel şartlar aranmaktadır. Fakültelerin Kimya bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği olan YÖK tarafından onaylı yurtdışı Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve Sözlü Sınava son başvuru tarihi itibariyle beş yıl içerisinde girmiş olduğu yabancı dil sınavından (YDS) en az (D) düzeyinde veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan sınavlardan geçerlilik süresi sona ermemiş puan aldığını bir yabancı dil seviye belgesi ile belgelemek. Adayların, söz konusu yabancı dil sınavlarına denk sayılan uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan puanları olması halinde söz konusu belgeyi başvuru esnasında jpeg formatında taratarak iş talep formuna eklemeleri gerekmektedir. 

Başvuruda bulunacak olan adaylar 01 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesinden iş talep formu üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Bunun dışında, posta ile veya diğer şekilde yapılacak olan başvurular hiç bir şekilde kabul edilmeyecektir. Başvuru onaylanan adaylar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sınav tarihinden en az 10 gün önce resmi internet sitesinde yayınlayacaktır. Sözlü sınav 24 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim