Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. Alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi yerleştirme memur atamaları ile yapıldığı gibi yine açıktan atama yöntemi ile alımlar yapılmaktadır. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı diğer bakanlıklar gibi her sene performans raporları yayımlamaktadır. Bu sene yayımlanmış olan performans raporuna bakıldığında Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 2 bin personel alımı yapacağı öğrenildi. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak? Alım detayları nedir?

Alımlar Ne Zaman Yapılacak?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesinde yer almakta olan performans raporuna göre 2017 yılı içerisinde toplam 2 bin personel alımı yapılacağı öğrenildi. Ancak bu alımların net olarak ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Peki alım ilanları hangi kadrolar için yapılacak? Bu konu hakkında da henüz bir detay belirtilmemiştir.

Yani Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 2017 yılı içerisinde alım yapacağı 2 bin kişilik personeli hangi pozisyonlar için yapacak bilinmemektedir.
Önümüzde ki dönemler içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile 2 bin personel alım ilanın yayımlanması bekleniyor. Bu alım ilanının yıl içerisinde dağılarak yapılabileceği gibi bir anda da yapılabilmesi tahmin edilmektedir.
Editör: TE Bilisim