Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personel alım ilanı yayımladı! Söz konusu olan ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup,alımlar darklı nitelik ve kadrolarda yapılacaktır. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere toplamda 335 Kamu Personeli Alımı yapacak. Adayların bu boş kadrolara başvuru yapabilmeleri için kamu personeli seçme sınavından puan almış olmaları şarttır. İlana göre başvuru şartları, alım kadroları ve başvuru tarihleri şöyledir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesimndeki eksikliği tamamlamak amaçlı toplamda 335 kişilik boş kadro ile Merkez ve Taşta teşkilatına alım yapacak. Merkez Teşkilatına 79 Büro Personeli, 1 Adet Kameraman olmak üzere 80 sözleşmeli personel alacak.

Taşra teşkilatına ise, 239 Büro Personeli ve 16 Sosyal Çalışmacı pozisyonu ile toplamda 255 adet sözleşmeli kamu personeli alımı yapacaktır.Ayrıca Taşra teşkilatları için Türkiye Geneli bir çok ilden alım yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine alımını yapacağı 355 Memur alımı için adaylardan bazı nitelikler talep etmektedir. Bu talepleri taşıyan herkes başvuru yapabilecektir. Buna göre adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alımı yapılacak ünvan için Lisans mezunları için 4 yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmuş olmak ve Önlisas kadroları için ilgili yüksekokullardan mezun olmuş olmak, Sınav yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından B grubu puan durumuna göre, Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumu esas alınmak surati ile kadro sayısnın 4 katı kadar Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Giriş sınavına dfavet edileceklerdir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü memur alımı başvuruları, 09 Nisan 2018 tarihi saat 10:00 itibari ile başlayacak olup en geç 17 Nisan 2018 tarihi saat 18:00 a kadar devam edecektir. İlgili ilana başvurular sadece İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası olan (www.icisleri.gov.tr) internet adresi üzerinden elektorbik ortamda yapılacaktır. Başvurular ilgili adres üzerinde bulunan “Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formundan yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim