Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki memur personel eksikliğini tamamlamak için Veteriner hekim kadorsunda sözleşmeli olarak 717 kişi alacak. Başvuru yapacak adaylar Lisans düzeyindeki Kamu personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca tercih İşlemleride ÖSYM nin resmi internet sayfasından yapılacaktır.

Adaylar Tercih işlemlerine 23 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve tercih işlemleri 04 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecektir. Bu nedenle Kamu Personeli Seçme Sınavı 2017/6 tercih kılavuzuna sadece lisans düzeyinde tercih yapılabilecek. Kılavuzda sadece Sözleşmeli lisans mezunu adaylar için kadrolar bulunmaktadır.

Tercih Kılavuzu 22 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM nin resmi internet sayfasında duyurulacak olup, adayların tercih yapabilmeleri için 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN ARANAN NİTELİKLER:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatındaki ihtiyaç duyular il veya ilçelere istihdam edilmek üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre alım yapacak olduğu 717 kişilik kadro ile adaylardan aşağıdaki şartları arayacaktır.

Tercih işleminde bulunacak olan adaylar, KPSS puan durumu dışında, veteriner hekim olarak görevini yapmasına mani olacak bir durum olmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki ve aynı kanunun A bendindeki 1,4,5,6,7 ve 8. madellerindeki belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Ayrıca adaylar, Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır. İlan hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.