Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlara göre her sene yüzlerce istihdam sağlamaktadır. Bu sene 2000 binden fazla personel alınacağı belirtilmekteydi ancak söz konusu konu hakkında her hangi bir yazılı ya da sözlü açıklama olmadığı için Gelir İdaresi Başkanlığından konu hakkında açıklama bekliyorduk. Sonunda resmi bildiri yayınlandı ve yapılan açıklama ile lise, ön lisans ve lisans mezunu toplam 2020 kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi üstelik kadrolarda verildi.

Hangi Kadrolar için Alımlar Yapılacak

Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı resmi açıklama ile 2020 personel alımının yapılacağını duyurdu peki hangi kadrolar için alım yapılacak ve alımlar ne zaman başlıyor.
Gelir Uzman Yardımcısı: 1250 (KPSS Lisans)
Avukat : 120 Kişi ( KPSS Lisans)
Koruma ve Güvenlik Görevlisi: 250 Kişi (KPSS Önlisans)
Şöför : 200 Kişi (KPSS Lise)
Hizmetli: 200 Kişi (KPSS Lise)

Yukarı da adı geçen söz konusu bütün kadrolara Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapacak. Alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılacak olup bildiride atamaların ne zaman başlayacağı belirtilmedi. Bunun yanı sıra aranan nitelikler konusunda bilgi verilmediği gibi personellerin çalışacağı pozisyonlara uygun bölümlerden mezun olması ve gerekli sertifikalara sahip olması gerekmektedir. Örneğin şoför olmak için adayın ehliyeti olması ve Güvenlik Görevlisi olmak için adayın eğitim almış olması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim