Devlet Personel Başkanlığının 14 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, Gazi Üniversitesi personel alımı yapacak. Gazi Üniversitesi personel eksikliğini tamamlamak surati ile Avukatlık pozisyonlarında 2 adet Avukat alacak. 1 Adet Avukat 5. Derece ve 1 adet Avukat 6. Derece olacak. Adaylara Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği uygulanacak. yani adaylar yapılacak olan sınav ile belirlenecektir.

Adayların başvuru yapabilmesiiçin bazı şartlara uygun olması şarttır. Adaylardan aranan şartlar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, son başvuru tarihi itibari ile avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Son başvuru tarihi itibari ile süresi dolmamış Kamu personeli Seçme Sınavından Lisans KPSSP^puan türünden en az 75 ve üzeri puan almış olmak, Hukuk Fakültesi mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş yurt dışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak, Şirket veya başka bir avukatın yanında sigortalı çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak sigortalı hizmet belgesi ile çalıştığı yerde avukatlık yaptığına dair onaylı belgeye sahip olmak ve Serbest avukatlar için vergi dairesinden alınacak onaylı vergi açılış kayıt belgesine sahip olmak şartları aranacaktır. 

Bu şartlara uygun adaylar başvurularını 14 nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayın.
Editör: TE Bilisim