Erzurum Valiliği Kasım ayının başlarında alım duyurusu yayımlamıştı. Yapılan duyuruya göre Erzurum Valiliği 150 kişilik kadro ile bünyesine farklı ilçelerine Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapacak. Başvurular 08 Kasım 2017 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirdikten sonra Erzurum Valiliği tarafından yapılacak olan sözlü sınava tabii tutulacaklar ve sözlü sınavda başarılı olan adaylar ise yazılı sınava çağırılacak. yazılı sınavdan da başarılı olan adaylar Erzurum Valiliği tarafından asil ve yedek listesine ekleneceklerdir.

Buna göre Erzurum Valiliği Bekçi alımı için sözlü sınav 04 Aralık 2017 tarihi ile 13 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacak. Bu tarihlerde sınavda başarılı olanlar, 24 Aralık 2017 tarihinde yazılı sınava katılarak asil ve yedek lisatesine katılmaya hak kazanacaklar.

HANGİ İLÇELERE ALIM YAPILACAK?

Erzurum Valiliği bünyesindeki bekçi ihtiyacını karşılamak amaçlı farklı ilçelerine toplamda 150 kişilik kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alacak. Erzurum Valiliği, Aziziye Kaymakamlığına 20 Bekçi, Palandöken Kaymakamlığına 60 Bekçi ve Yakutiye Kaymakamlığına 70 Bekçi olmak üzere toplamda 3 kaymakamlığına 150 çarşı ve mahalle bekçisi alacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Başvuruların 08 Kasım 2017 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 22 Kasım 2017 tarihine kadar ilgili ilçe emniyet müdürlülüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Başvuru yapacak adaylardan, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, askerliği ile ilgisi bulunmamak, en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı kalmaksızın beden ve kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 30 yaşından büyük olmamak, ve Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilana ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim