Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacağını belirtti. Yayımlanan duyuruya göre alımlar adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde farklı pozisyonlara yapılacak. Söz konusu duyuru ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adaylardan boş kadrolar için Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı şartları arayacak. Buna göre adayların KPSS ve YDS puan türleri esas alınarak yapılacak sıralama ile adaylarda Sözleşmeli Bilişim Personeli Giriş sınavı uygulanacak.

Duyurya göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesine 10 kişilik boş kadro ile 2 Proje Yöneticisi, 1 Sistem Uzmanı, 1 Linux Sistem Uzmanı, 2 Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvnliği Uzmanı, 1 Veritabanı Yönetimi Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım geliştirme Uzmanı ve 1 Bilgi Güvenliği Uzmanı pozisyonlarında alım yapacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Buna göre başvurular 26 Mart 2018 tarihinde başlayacak olup, en geç 06 Nisan 2018 tarihine kadar saat 16:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular istenilen belgeler ile birlikte son başvuru gününe kadar T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na şahsen veya posta yolu ile yapılması gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NELERDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı alımını yapacağı boş pozisyonlar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Fakültelerin dört yıllık eğitim veren elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK arafından onaylı olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel en az 2 (iki) programlama dilini bilmek ve bunu belgelemek niteliklerini taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir. Buna göre başvuru şartları hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim