Emniyet Genel Müdürlüğü 23 Kasım 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre, bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 15kişilik boş kadro ile aşçı alımı yapacak. Alımlar farklı illerde yapılacak olup başvuru yapacak adaylar başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Ayrıca adaylardan en az lise mezunu olmaları ve KPSS den en az 65 puan almış olmak şartı aranacaktır.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

 Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 15 kişilik kadrosu ile, 2 Bayburt POMEM, 1 Gümüşhane, 2 Bingöl, 2 Iğdır, 1 Erzurum, 2 Malatya POMEM, 2 Balıkesir ayvalık POMEM, 1 Samsun, Eskişehir POMEM ve 1 kırıkkale illerinde alım yapacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü alım yapacağı aşçı kadrosu için adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık yönetmeliğince belitilen şartları taşımak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sözlü veya yazılı sınavdan başarılı olmak ve yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır. 

Bunun dışında adaylardan özel olarak 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve Mesleki Teknik Eğitim veren Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında bulunan Aşçılık veya Mutfak dallarından birinden mezun olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar, 11 Aralık 2017 tarihi ile 15 Aralık 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, bulunduğunuz il Emniyet müdürlüğüne istenilen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim