Emniyet Genel Müdürlüğü personel alım duyurusu yayımladı. Yapılan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde sözleşmeli olarak personel alımı gerçekleştirecek. Adaylardan KPSS şartı ve 657 sayılı devlet memurlarının 48. maddesindeki şartlar ve kadroya ait öğrenim şartları aranacaktır. Adaylar başvuruda bulunabilmesi için aranan bütün şartlara uygun olması şarttır. Emniyet Genel Müdürlüğü iki farklı duyurusu ile, 12 Bilgisayar Mühendisi ve 8 Elektrik Elektronik Mühendisi alacak. 

Hangi Şartlar Aranacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Esnek çalışma saatlerine ayak uydurabilmek, Sağlık yönetmeliğinde belirlenen şağlık şartlarını taşımak, yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, Analitik düşebilme yeteneğine sahip olmak, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafınca yapılacak sözlü ve yazılı sınavdan başarılı puan almak, şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Başvurular Nereye ve Ne Zaman Yapılacak ?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 08 Mart 2017 tarihinde başlayacak olup en geç 17 Mart 2017 tarihine kadar gerçekleştirmleri gerekmektedir. Başvurular bulunduğunuz ilin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat yapılacaktır. Başvuru esnasında adaylardan;
  • Kimlik Belgesi,
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, 
  • İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir.
  • KPSS ssonuç belgesinin aslı veya internet çıktısının örneği,

Belgeleri istenecektir. Ayrıca aşağıdaki bağlantıları kullanarak her iki ilan içinde yapılan duyuruy görebilirsiniz.

Elektrik-Elektronik Mühendisi,
Bilgisayar Mühendisi,
Editör: TE Bilisim