Kamuya alımlar son hızı ile devam ediyor. Bazı kurumların ilanları yeni yeni duyurulsada bazıları geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlar arasında yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvurularında son günlere gelindi. Başvuruların 08 Ocak 2018 tarihinde başlamasının ardından başvurular devam etmekteydi. ANcak başvurularda son günlere gelindi. Sizlere ilanın detaylarını aşağıda bir kez daha iletiyor olacağız. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar bu bilgiler doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilirler.

İLANIN DETAYLARI:

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine farklı bölgelerden toplamda 27 kişilik boş kadro ile Yardımcı Hizmetler Sınıfında kadrolu Hizmetli alımı yapacak. Bu ilana erkek veya bayan adaylardan başvuru yapabilecektir. Söz konusu ilan ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Bayburt POMEM 1, Diyarbakır 4, Hakkari 8, Tunceli 2, Şırnak 11 ve Van 1 olmak üzere farklı 6 bölgede alım yapacak. Adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları dahilinde başvuru yapabilecekler..

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine alımı yapacak olduğu 27 hizmetli kadrosu için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ve EGM sağlık yönetmeliğindeki şartlrı taşıyor olmak nitelikleri aranacaktır.

HİZMETLİ KADROSU ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan kadrosuna göre özel olarak, Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

SINAV YAPILACAK!

Adayların başvuru şartlarını taşımaları durumunda adaylarda sözlü ve/veya uygulamalı olarak sınav yapılacaktır. Adayların KPSS puan sıralaması esas alınarak kadro sayısının 5 katı kadar sınava çağırılacak olup sınavlardan başarılı olan adaylar Sınav puanları ve KPSS puanlarının ortalamasına göre çıkacak sonuca göre kadroya alınacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 08 Ocak 2018 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular son başvuru gününe kadar alım yapılacak il emniyet müdürlüklerine şahsen yapılması gerekmektedir. 

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER?

Adaylardan başvuru esnasında, Kimlik belgesi, Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti ve KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği ile birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Adaylar sınav hakkında ve diğer detaylar hakkında daha detaylı bilgi almak isterlrse Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.