Emniyet Genel Müdürlüğü yayımladığı ilana göre bünyesine kadrolu olarak farklı kadrolarda personel alımı yapacağını belirtti. Adaylar en az KPSS 60 puan ile alınacak olup ayrıca kadrolar için aranan diğer nitelikleride taşımaları gerekmektedir. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine Erkek yada Kadın olmak üzere toplamda 29 personel alımı gerçekleştirecek.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 29 kişi alacak olup, adaylardan da bu yönde en az lise mezunu olmaları gerektiğini belirtmek isteriz. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 27 Kadrolu Hizmetli, 1 Spiker ve 1 Ses Kayıtçısı alacak. Ayrıca alımlar farklı bölgelerden yapılacaktır.

Hizmetli kadrosu için, Bayburt POMEM 1, Diyarbakır 4, Hakkari 8, Tunceli 2, Şırnak 11 ve Van ilinde 1 kişi alacak. Ses kayıtçısı ve Spiker adayları ise, Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesi Başkanlığına alımı yapılacaktır.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Emniyet Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık yönetmeliği açısından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen Sağlık koşullarını taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak ve Yapılacak Güvenlik ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

Ayrıca Hizmetli kadrosu için adaylardan özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak şartı aranacak.

Ses Kayıtçısı ve Spiker adaylarından ise, 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviuyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve bu alanda en az 2 yıl deneyime sahip olmak nitelikleri ve eğitim şartları aranacaktır. Adaylar bu kadrolar için diğer özel niteliklere ilanın tam metninden ulaşabilirler.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, başvurularına 2018 yılı Ocak ayında başlayacaklar. Hizmetli kadrosu için başvurular 08 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 12 Ocak 2018 tarihinde sona erecektir. Ses Kayıtçısı ve Spiker kadro uiçin ise başvurular 15 ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 19 Ocak 2018 tarihinde sona erecektir. Buna göre adaylar başvurularını, Bulundukları İl Emniyet Genel Müdürlüğüne şahsen yapacaklardır. İlanların tam metinlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hizmetl Kadrosu

Ses Kayıtçısı ve Spiker Kadrosu