Devlet birimin en önemli kurumlarından olan Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlamış oludkları ilanlar ile açık pozisyonlara kamu personeli alınacağı açıklamışlardı. Birbirinden farklı eğitim seviyleri diplomasıyla mezun olan adayların çalışabileceği bu kurumlar için bir çok personel alınacağı açıklandı. Söz konusu personel alım ilanlarına başvuru yapılması için belirlenen şartları sizlere aktarmaktayız.

KAMU PERSONELİ OLMAK İÇİN İSTENİLEN ŞARTLAR

Devlet bünyesinde çalışarak kamu personeli olmak isteyen vatandaşların, bu kurumlara başvuru yapmadan önce belli başlı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Birbirinden farklı kurumlarda olsa adaylar için belirlemiş oldukları genel başvuru şartlarının yanı sıra tüm adaylaran talep edilen genel başvuru şartlarını yanı sıra özel başvuru koşullarına da bakılarak alım yapılacağı açıklandı.

Her kurumun belirlemiş olduğu özel başvuru koşullarını başvuru yapmadan önce araştırarak belirtilen başvuru koşullarına göre başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru yapacak adaylardan istenen geneş başvuru şartları şu şekildedir; T.C. vatandaşı olmak, DMK maddesindeki yaş şartlarını taşıyor olmak, kamu haklarından mahrum olmaması, askerlik çağına gelmemiş olması ya da askerlik ile ilgili hiç bir sorununun olmaması, akıl hastalığının bulunmaması, KPSS puan şartını sağlamak ve başvurulacak kurumun belirlemiş olduğu tüm özel şartları barındırmak adayların başvuru yapması için yeterli olmaktadır.

PERSONEL ALINACAK  KADRO DETAYLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacak 2 bin 700 erkek ve 300 kadın olmak üzere toplamda 3000 komiser yardımcısı alınacağı açıklandı. Başvurular 19 Eylül'e kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan personel alım ilanına göre Türkiye geneli farklı şehirlerde çalışabilecek 80 bin personel alımının yapılacağı açıklandı. Başvurular 14 Eylül 2018 (bugün) akşam saatlerinde sona erecek.