Emniyet Genel Müdürlüğü 2017 yılının 20 Ocak tarihinde yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel ihtiyacını gidermek amaçlı sözleşmeli olarak personel alımı yapacak. Yapılan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü 2017 yılı 1. Dönem kapsamında Sözleşmeli olarak Uçak Pilotu alacak. Adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları ve özel şartlar aranacaktır. EGM KPSS şartı aramadan 2 adet Havacılık Dairesi Başkanlığına Uçak Pilotu olacaktır. Başvuruları onaylanan adaylar Sözlü veya Uygulamalı sınava tabii tutulacaktır. Başvurusu onaylanan adayların isim listesi Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde duyurulacak olup ayrıca adaylara iletilmeyecektir.

Adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sözlü ve uygulamalı sınavdan başarılı olan adaylar, Yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Türkiye genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul edecek adaylar, Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1’de belirtilen şartları taşımak şartları aranacaktır. Bu şartların hepsini taşıyan Pilot adayları alınacaktır. 

Başvurudua bulunacak olan adaylar, 06 Şubat 2017 tarihi ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Bulunduğunuz illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne Bizzat Başvuru yapacaklardır. Sözlü ve uygulamaları sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, tarihi ve saati www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar başvuru sırasında, Kimlik belgesi, son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, pilotluk lisans belgesi, Eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti belgeleri ve bunlar dışındaki belgeler istenecektir. Diğer istenen belgelere ulaşmak için ve daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayarak İlanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim