Devlet Su İşleri geçtiğimiz ay alım duyurusu ile binlerce adayın yüzünü güldürdü ve DSİ bünyesinde çalışmak isteyen adaylar başvurularını yaptılar bile. Ancak hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar acele etmeleri gerekmektedir. Çünkü başvurular artık sona eriyor. Duyuru Devlet Su İşleri tarafından yapıldı ve duyuruya göre Devlet Su İşleri bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda toplamda 518 kişilik kadro ile personel alımı gerçekleştiriyor. Ayrıca başvuru şartlarını taşıyan adaylar yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın KPSS puan sırasına göre kadroya alınacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Su İşleri 518 kişilik kadro ile, farklı alanlarda 435 Mühendis kadrolarına ve 74 Büro personeli kadrolarına alım yapacak. Kadro seviyesine göre en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Buna göre adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS puan sırasına göre adayların değerlendirilmesi yapılacaktır.

Ayrıca adaylardan KPSS dışında, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, başvuru yapılacak kadro için öğrenim şartlarını taşımak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, tüm Türkiye genelinde görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak ve yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranmaktadır. Bütün şartları taşıyan her aday başvuru yapabilir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Devlet Su İşleri sözleşmeli personel alımı başvuruları 29 Eylül 2017 tarihinde başlamıştı. Başvurularına devam eden adaylar için artık son günlere gelindi. Adaylar en geç 08 Ekim 2017 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 24:00 a kadar yapmaları gereklidir. Buna göre başvrular, sadece personelalimi.dsi.gov.tr adresinden yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için hangi kadro için nerede alım yapılacağıan bakmak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini açabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim