Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda sözleşmeli personel alımı yapacğaını belirtti. Söz konusu yayımlanan ilana göre toplamda 42 kişilik boş kadro ile merkez teşkilatına sözleşmeli memur personel alımı gerçekleştirecek. Adayların söz konusu ilana başvuru yapabilmeleri için belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatına 42 kşilik kadro ile, KPSS Puan sırasına göre, Mesleki Uygulamalı sınav ile ve sözlü sınav ile sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Buna göre Büro Personeli, Dizgi Operatörü, Muhabir ve Redaktör pozisyonlarına Ön lisans mezunu 2016 yılı KPSS B Gurunu ve Lisans mezunu 2018 KPSS B grubu puan durumuna göre en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Uygulamalı Sınav Sonucuna göre ise, İşaret Dili Tercümanı, Kameraman, Tashihçi ve Yönetmen pozisyonlarına alım yapacak. Sözlü sınava göre ise, Mütercim-Tercüman alımı yapacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlarına göre Askerliği ile ilgisi bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonul alabilmeleri gerekmektedir. KPSS puan sırasına göre pozisyonlar için ise, Ön lisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 ve Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları ve Alım pozisyonları için Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Adaylar söz konusu ilana başvurularına 24 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 05 Ekim 2018 tarihine kadar saat 16:30 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/adresi üzerinden müracaat edeceği unvanla ilgili e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim