Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yapılan duyuruya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 200 kişilik boş kadro ile Naklen kurum içi Kuran Kursu Öğrencisi alacak. Başvuru yapmış ve başvuru onaylanan adaylar için Kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR:

Diyanet İşleri Başkanlığı 200 kuran kursu öğrecisi için başvurular Ağustos ayının başında yani 01 Ağustos 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurular 08 Ağustos 2017 tarihi iile sona ermektedir. Başvuru yapmamış olan adaylar bir an önce başvurularını gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvurular, son başvuru günü saat 16:30 a kadar Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır.

ADAYLARDAN BAŞVURU İÇİN ARANAN NİTELİKLER:

Diyanet İşleri Başkanlığı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, halen 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre Diyanet İşleri Başkanlığında çalışıyor olmak, Memuriyette adaylığı kalkmış olmak, Hafız olmak, erkek olmak, İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, Halen Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an kursu öğreticisi olarak çalışmamak veya bu unvanda müktesebi bulunmamak ve Diyanet İşleri Başkanlığınca 2015, 2016 ve 2017 yıllarında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) her hangi birinden en az 60 (altmış) puan almış olmak şartları aranacaktır.

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==>Detaylı Bilgi İçin Tıkla

İşin Olsa

Editör: TE Bilisim