Diyanet İşleri Başkanlığı her sene tespit edilen boş pozisyonların doldurulması için personel alımı yapmaktadır. Yeni yapılan görüşmeler ve İmam Hatip Liselerinin artması ile daha fazla alım yapan Diyanet İşleri Başkanlığının ilerleyen dönemlerde daha da fazla personel alımı yapması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere hizmetli ve aşçı alımının yapılması bekleniyor. Alımların Ankara ili için yapılacağı belirtildi.

Hangi Bölgeler İçin Alım Yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığının yayımladığı bildiri de çok sayıda hizmetli ve aşçı alımı yapacağı duyuruldu. Peki hangi bölgeler için alım yapılacak. Ankara ili için alım yapılacağı belirtilirken alınacak ilçelerde öğrenildi. Buna göre;

Altındağ, Gölbaşı ve Kızılcahamam Müftlüğü için hizmetli alımı yapılacak iken Altındağ, Kazan ve Kızılcahamam Müftülüğü için ise aşçı alımı yapılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı söz konusu bildiriyi 17 Ekim 2016 tarihinde kamuoyuna duyurmuş olup başvuruların 3 Kasım 2016 tarihine kadar yapılması beklenmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların şahsen müracaat etmesi gerekmekte olup aracı ya da posta yolu ile müracaatlar kabul edilmiyor. 
Hizmetli ve aşçı alımına başvuru yapmak isteyen adayların bazı niteliklere sahip olması gerekmekte olup Ankara dışında olan memur adayları bulundukları ile en az 2 yıl çalışmış olmaları gerekmektedir aksi takdirde adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Detayları öğrenmek ve başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim