20 Eylül 2018 tarihli yayımlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı gerçekleştiriyor. Yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere KPSS puan sırasına göre,  Uygulamalı Sınav sonucuna göre ve Sözlü sınav sonucuna göre toplamda 42 kişi alacak. Adaylar için başvuru süreci başlıyor ve haberimizin devamında ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALINACKA?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine, Kamu Personeli Seçme Sınavını sırasına göre, 9 Büro Personeli, 2 Dizhi operatörü, 4 Muhabir ve 3 Redaktör olmak üzere 18 kişi alacak. Mesleki Uygulamalı Sınavl ise, 1 İşaret Dili Tercümanı, 5 Kamereman, 2 Tashihçi ve 4 Yönetmen olmak üzere 12 kişi alacak. KPSS puanına göre çağırılıp Sözlü sınavla ise, 12 Mütercim Tercüman alımı yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

İlgili ilan 20 Eylül 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına 24 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular saat 08:00 itibari ile başlayacak olup en geç 05 Ekim 2018 tarihi saat 16:30 a kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular, https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden müracaat edeceği unvanla ilgili e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımak, İlgili pozisyonlar için belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavına göre alım yapılacak pozisyonlar için, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden ve Lisansm ezunları için 2018 KPSSP3 puan türünden en az 50 Puan alınmış olmalsı gerekmektedir. Özel niteliklere ulaşmak ve daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.