Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş, tarafından açıklanan 6 bin personel alımına İş Kurumu tarafından sözleşmeli olarak görev yapan imamlarından bu alımları katılabileceği bilgisi verildi. Bu alımların 2018 yılı içerisinde yapılacağını dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katılmış olduğu bir TV programında konu ile ilgili merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 9 Bin 500 personel alım ilanlarının başvuruları tamamlandıktan kısa bir süre sonra bu alımlara ilave olarak 2018 yılı içerisinde bütün kadrolar doldurulacak.Iş kurumunda sözleşmeli olarak görev yapan imamlar da ayrıca açıklanan 6 bin işilik kadroya başvuru yaparak başvuruları kabul edilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, personel alımlarına dair şu şekilde konuştu;

Erbaş,”İş Kurumu üzerinden Görevli olarak çalışan arkadaşlarımız Kur'an kursu öğreticisi, İmam Hatip ile müezzin kayyım müracaatları etmiştirler inşallah. Eğer bu kardeşlerimiz müracaat etmişlerse ve kazanırlarsa onlar sözleşmeli olarak İmam görevine başlayacaklar. Bu görev geçici değil, sözleşmeli olarak açıklıyoruz ve daimi sözleşmelidir. Şunu da hatta söyleyeyim, 018 yılının sonuna doğru da 6 Bin kişi daha İnşallah almayı hedefliyoruz. Bizim eksiğimiz kalmayacak ve kadrolarımız da tamamlayacağız

Erbaş, ayrıca 6 bin imam kadrosu için toplam 18 bin kişiyi sınava çağıracaklarını belirtti. 

Editör: TE Bilisim