Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan ilan ile bilindiği üzere Türkiye geneli toplam 5 bin kişilik geçici süreli çalıştırılmak üzere cami görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu.

Alım ilanına müracaatlar 18 Mayıs 2017 tarihi itibari ile başladı ve adaylar 22 Mayıs 2017 tarihine kadar müracaatlarını müftülükler aracılığı ile gerçekleştirebilecek. Başvuruların sona ermesi ile başvuranlar arasında mülakatlar düzenlenecek ve alımlar buna göre yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan ile 5 bin kişilik geçici süreli Kuran kursu öğreticisi alınacağı duyuruldu. Peki kimler başvuru yapabilir.
2016 KPSS (DHBT) den 50 ve üzeri puan almış olmak
En az imam hatip lisesi mezunu olmak 
Üst mezuniyet için sadece  İlahiyat Fakültesi mezunları başvurabilir

MESLEK DETAYLARI

Yukarıda yer almakta olan şartlara sahip olan adaylar müracaatlarını gerçekleştirebilmekte olup alınacak olan adaylar yaz  tatili süresince ek ders ücreti karşılığında görevlendirilecektir. Kuran kurslarında görevlendirilecek görevliler yaz tatilinin sona ermesi ile işi bırakacaktır.

BAŞVURULAR

Diyanet İşleri Başkanlığı toplam 5 bin kişilik geçici cami görevlisi alımı yapıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak. Buna göre adayların 22 Mayıs 2017 tarihine kadar il müftülüklerine giderek müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. 23 Mayıs 2017 tarihinde ise adaylara mülakatlar düzenlenecektir.

TÜM İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim