Dışişleri Bakanlığı 2017 Aralık ayında memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliği için Şoför kadrosunda alım gerçekleştirecek. Buna göre başvurular bugün başladı! Adaylar başvuru şartlarına göre son başvuru gününe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesine Destek Personeli Pozisyonunda 10 kişilik boş kadro ile Şoför alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Dışişleri Bakanlığı Şoför alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuru yapabilir. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 12 Ocak 2018 tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamamk, Herhangi bir kurumda mecburi hizmet şartı olmamak ve Arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu olabilmeleri gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan özel olarak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, 2016 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS B gurubuna göre lise mezunları için KPSSP94 puan türünden puan almış olmak ve En az 3 yıllık D Sınıfı Sürücü belgesine sahip olmak nitelikleri aranmaktadır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün ( 02 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Başvuru şartlarına göre başvurular 12 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar son başvuru günü olan 12 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını  iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla T.C. Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Merkez Personeli Şubesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi, No: 8 06100 Balgat – Ankara adresine yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim