Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) mayıs ayında yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesine personel alımı yapacağını belirtmişti. Ancak başvuru yapmamış adaylar için son günler. Başvurusunu yapmamış olan adaylar, en geç 09 Haziran 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını son başvuru günü saat 17:30 a kadar yapmaları şarttır. Ayrıca başvurular, DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Peki alım kadroları ve aranan şartlar nelerdir? İşte ayrıntılar.

ALIM KADROLARI:

Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) alım yapacak olduğu 126 kişilik kadro ile Taşra teşkilatına 26 kişilik kadro ile Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 kişilik kadro ile Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı gerçekleştirecek.

KPSS ŞARTI ARANIYOR!

Başvuru yapacak adaylar aranan bütün nitelikleri taşımaları mecburidir. Adaylar için en çok merak edilen ve adayların en çok takıldkıları şartlardan birisi olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Puan şartı aranmaktadır. Adaylar 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmalıdır.

ARANAN DİĞER NİTELİKLER:

Devlet Hava Meydanları alımını yapacağı 126 kişilik kadro ile adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak, Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak, yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak şartları aranmaktadır. 

DETAYLI BİLGİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim