Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) 22 mayıs 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel eksikliği için toplamda 100 kişilik boş kadrosu ile Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı yapacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, başvurulara göre adaylara sınav uygulanacaktır. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) alımını yapacağı adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak, yapılacak olan güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, Başvuru sırasında son beş yıl içerisinde, İngilizce dilinde YDS/e-YDS sınavından en az 70 puan almış olmak veya bu puana denk ÖSYM Başkanlığı tarafından 25.02.2016 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil belgesine sahip olmak. (22.05.2012 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir.), 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak, Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 25/12/2017 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak, ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak,(aranan şartlar Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.dhmi.gov.tr) yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.), Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, şartları aranacaktır. 

BAŞVRULAR

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 22 Mayıs 2017 tarihi ile 09 Haziran 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır. Son başvuru tarihi saat 17.30’dan sonra Kuruluşumuza intikal eden başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim