Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan kamu personellerine yönelik olan personel alım ilanı için İşin Olsa haber ekibi olarak işin merceğine indik.  Sizler için derlemiş olduğumuz haberimiz şöyle; 3 farklı kurum Devlet Personel Başkanlığı tarafından vermiş olduğu personel ilanıyla ilgili duyursunda yapılacak olan alımların kamu kurumları arasında olacağını açıkladı.

PERSONEL ALIMI YAPACAK OLAN KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlnana ilana göre personel ilanı yapıcak kamu kurumları şu şekildedir; " Tükiye Belediyeler Birliği, Konya iline bağlı Bozkır Belediye Başkanlığı ve Tokat iline bağlı Çat Belediye Başkanlığı" kurumları personel ilanı yapılacağını açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER

3 farklı kurum için yayımlanan personel ilanlarına göre adaylardan istenilen şartlar şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmamak, kamu haklarından mahrum olamamak, düzenli olarak işinde çalışabileceğini kanıtlamak, adli sicil belgesi temiz olması, güvenlik soruşturmasının temiz olması" adaylardan istenilen başvuru şartlarındandır. 

Başvuru şartlarına uymayan adayların başvuru yapmalarına rağmen başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı.

Personel alımı yapılacak olan vatandaşlar ilanlara başvuru yapmadan önce ilanlar hakkında belirtilen şartları incelemeleri ve ilanların belirlendiği başvuru tarihlerine göre ilanlara başvuru yapmaları gerekmektedir.