Devlet Personel başkanlığı tarafından 19 Eylül 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ) bünyesindeki personel eksikliğini karşılam kiçin ilan yayımladı. Yayımlanana ilana göre DHMİ taşra teşkilatına farklı alanlarda toplamda 120 kişilik kadro ile alım yapacak. Buna göre 120 kişilik kadro ile, 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolorü ve 20 Asistan Hava Tarfik Kontrolorü alımı yapılacak.

ADYALARDAN ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 4 yıllık eğitim veren ilgili fakülelerden mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kau kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl SInavından C seviyesinde puan almış olmaları gerekmektedir. Ayıca adaylardan pozisyonuna göre özel nitelikler aranmakta olup bu niteliklere ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 20 Eylül 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 19 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerkemeketdir. Başvurular son başvuru tarihine kadar http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir. 

Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumlarına bakılarak yapılacak sıralamya göre kadro sayısının 6 katı kadar aday bilgisayar destekli seçme sınavına veya yazılı sınava çağırılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim