Danıştay Başkanlığı 29 Aralık 2017 tarihli yayımladığı ilana göre bünyesindeki memur personel eksiklğini tamamlamak adına alım yapacağını belirtti. Bu yönde ilana göre Danıştay Başkanlığı Atamam ve Nakil Yöntemi hükümlerinde 2 kişilik boş kadro ile Şoför kadrosuna KPSS 60 Puan İle Şoför alımı yapacak. Buna göre Şoför Alımı 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre yapılacak olup adaylardan en az lise mezunu olmaları istenecektir.

Ayrıca kadroya girişleri Danıştay Başkanlığı tarafından yapılacak Uygulamalı ve Sözlü sınav belirleyecektir. Adayların bu sınavlara katılabilmeleri için aranan niteliklere uygun olmaları gerekmektedir. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Danıştay Başkanlığı alım yapacağı şoför kadrosu için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Sınavın yapılacağı yılın Son günü itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Yapılacak arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları gerekmektedir.

Bunun dışında özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavına göre en az 60 puan almış olmaları, En az lise veya dengi okul mezunu olmaları ve E sınıfı ehlyete sahip olmaları şarttır. Adayların KPSS puan sıralaması, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türüne göre yapılacaktır.

BAŞVURU TARİHİ VE BAŞVURU YÖNTEMİ:

Danıştay Başkanlığı başvurularını 08 Ocak 2018 tarihinde başlatacak olup adayların en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir. Başvurular saat 09:00 itibari ile başlayacak olup en geç saat 17:00 a kadar alınacaktır. Adaylar başvurularını, Başkanlığın resmi internet sayfası olan http://www.danistay.gov.tr‘den temin edecekleri başvuru formu ile ve istenilen belgeler ile birlikte yapacaklardır. Başvuru fomunu eksiksiz doldurmak ve istenilen belgeleri son başvuru günü mesai saati bitimen kadar Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 (Eskişehir yolu 10. Km.) Çankaya/ANKARA adresine şahsen yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı blgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim