Adalet Bakanlığının resmi internet sitesinde yapmış olduğu duyuruya göre, Ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı yapılacak olan sınav ile Şoför alımı yapacağını belirtti. Toplamda Destek Personeli ( Şoför ) kadrosuna 75 kiş ialınacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına göre sınav uygulanacaktır. Adayların KPSS puan sıralmasına göre kadro sayısının katı kadar aday sınava davet edilecektir.

Başvuruların yapıldığı durumda ve Bakanlık tarafından değerlendirilip onaylandığı durumda Adalet Bakanlığının resmi internet sayfasında başvuru sonuçları duyurulacaktır.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANMAKTADIR?

Adalet Bakanlığı CTE şoförl alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak), Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından Mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak ve son başvuru günü itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

Yukarıda belirlenen şartları taşıyan adaylar başvuruların 13 Ekim 2017 tarihinde başlayacak ve en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.Buna göre başvurular, bakanlığın internet sitesinden indirilecek olan başvuru formunu dolurupöğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.