Adalet Bakanlığı bünyesine bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü boş pozisyonların doldurulması için her sene personel alım yapmaktadır. Genel olarak alım ilanlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramakta olan CTE 2017 yılında alımı yaptığı 978 personel için başvurular devam ediyor. Buna göre alınacak olan 978 personelin istihdam edeceği kadrolar şu şekildedir; 300'ü infaz koruma memuru, 317'si ceza infaz kurumu katibi, 43'ü sağlık memuru, 32'si teknisyen, 215'i şoför, 43'ü aşçı, 28'i kaloriferci. Başvuru yapacak olan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve 70 puan üzeri almış olması gerekmektedir.

Kimler Başvuru Yapabilir

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan bildiri ile toplam 978 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Peki alınacak olan personellerin hangi niteliklere sahip olması gerekmektedir

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Kamu haklarından mahrum olmamak
KPSS'den 70 ve üzeri puan almış olmak
Askerliği bitirmiş ya da tecilli olmak
Sicili temiz olmak
18 yaşını bitirmiş olmak
Sağlık problemi olmamak
Boy - Kilo orantılı olmak
30 yaşını bitirmemiş olmak
35 yaşını bitirmemiş olmak (aşçı, kaloriferci, şoför kadroları)
Erkek adaylar 170 cm ve kadın adaylar 160 cm'den kısa olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından aranmakta olup başvurular 2 Ocak 2017 tarihinde başlamış ve 13 Ocak 2017 mesai saatinde sona erecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar Bakanlıktan temin edecekleri formu doldurup, öğrenim belgesi, sınav sonuç belgesinin aslı dosyaları ile Adalet Komisyonu Başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına müracaat etmeleri gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim