Ülkemizde kadın gücünün daha fazla olabilmesi için kadın çalışan sayısı her geçen dönem artırılmaya devam ediyor. Buna göre OPET ile Türkiye İş Kurumu İŞKUR arasında bir dönem görüşmeler yapılmış ve OPET'in her istasyonunda İŞKUR aracılığı ile en az iki kadın çalıştırması konusunda mutabakata varılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda OPET ile Türkiye İş Kurumu İŞKUR arasında imzalar atıldı ve Çalışma Bakanı konu hakkında açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da OPET ile Türkiye İş Kurumu İŞKUR arasında yapılan anlaşma sonucu OPET bünyesinde görev yapmak üzere toplam 3 bin 500 kadının istihdam ettirileceği belirtildi. Peki detaylar nedir, alımlar ne zaman yapılacak?

ALIM DETAYLARI NEDİR?

OPET ile Türkiye İş Kurumu İŞKUR arasında yapılan anlaşmaya bakıldığında OPET'in her istasyonunda en az iki kadın istihdam ettireceği öğrenildi. Proje 2020 yılına kadar devam edecek olup bu proje sonuna kadar OPET bünyesine toplam 3 bin 500 kadın kazandırılacak. Buna göre OPET marketlerde zaten kadın görevlilerin bir bölümü çalışmaktaydı artık benzin istasyonlarında pompacı pozisyonu olarak belirlenen bu kadro için yakın zamanlarda kadınlarında çalıştığı görülecek. Türkiye İş Kurumu ve OPET arasında ekonomik açıdan nasıl bir anlaşma yapıldığı net olarak bilinmiyor ancak İŞKUR ilanları ile 3 bin 500 kadın çalışan alımı yapılacak.

Editör: TE Bilisim